sadsad x
asdasd
Kişisel Verilerin Korunması

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

www.zaferyayinlari.com.tr

İşbu Kişisel Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni; aşağıda işaretlenen ilgili kişi gruplarının şirketimiz tarafından tutulan verileri için geçerlidir:

ÖĞRENCİ

 

PERSONEL

 

VELİ

 

PERSONEL ADAYI

 

DİĞER EBEVEYN

 

TAŞERON FİRMA PERSONELİ

 

VASİ

 

BİNA/ İŞYERİ ZİYARETÇİSİ

 

ÜÇÜNCÜ KİŞİ

 

İNTERNET KULLANICISI

X

SÖZLEŞME KEFİLİ

 

TEDARİKÇİ İMZA YETKİLİSİ

 

 

 

 

 

NEDEN BU METNİ GÖNDERİYORUZ?

Zafer Eğitim ve Öğretim Ltd. Şti. olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 30356 sayılı 10.03.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırlanan işbu “Bilgilendirme” yazısı ile Sizlere, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10., “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. Ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de yer alan 4 ve 5. Maddeleri çerçevesinde; hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla düzenlenmiştir.

İşbu Kişisel Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni; Şirketimiz tarafından veri sorumlusu sıfatı ile toplanan ve işlenen yukarıda ilgili kişi grubu belirtilen kişilerin kişisel verileri için geçerlidir:

HANGİ KONULARDA AYDINLATMA YAPIYORUZ?

·       Hangi verilerinizin toplandığı

·       Verilerinizin hangi amaçla işlendiği

·       Verinizin kimlerle paylaşıldığı

·       Verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi

·       Verinizin imhası

·       KVKK kapsamında sahip olduğunuz haklar

HANGİ VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

İlk Girişte: Çerezler vasıtasıyla tarayıcı bilgileriniz, IP adresiniz, web site içi erişim log kayıtlarınız.

Üye Ol formunda: ad, soyad, uyruk, cinsiyet, e-posta adresi, il, ilçe, şifre.

Üye Olmadan Hızlı Alışveriş formunda: ad, soyad, e-posta adresi, GSM no.

Sepet aşamasında Yeni Adres Ekle formunda: ad, soyad, TCKN, adres, posta kodu, GSM no.

 

Açık rızanıza istinaden; GSM numaranız ve/veya e-posta adresiniz.

KİŞİSEL VERİLRİNİZİ KİMLERLE HANGİ AMAÇLA PAYLAŞIYORUZ?

Yasal yükümlülükler ya da KVKK’nın 8/2 ile 9/2’nci maddesi şartlarının varlığı halinde kişisel verileriniz; hukuka ve dürüstlük kuralına uygun olarak doğru ve güncel bir şekilde belirli, açık ve meşru amaçlar dahilinde sınırlı ve ölçülü olmak kaydıyla, kargo bilgisi verme, muhasebe işlemlerini yürütmek, faturalama, sipariş takibi, iade takibi, ürün teslimatını gerçekleştirmek ve olası bir hukuki ihtilaf, soruşturma, adli ya da idari denetim ve sair hallerde hukuki savunma hakkımızın kullanılması, resmi ya da yasal diğer bilgi ve belge taleplerine yanıt verme gibi amaçlar doğrultusunda şirket avukatımız, bilgi talep eden adli ve idari merciler ile Şirketimizin açıklanan amaçları gerçekleştirebilmek amacıyla hizmet alacağı üçüncü taraf kişi veya kişilerle veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları ile paylaşılmaktadır.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA VE İŞLENME YÖNTEMİ NEDİR?

Kişisel verilerinizi; www.zaferyayinlari.com.tr web sitesine ilk giriş yaptığınız esnada çerezler (cookies) vasıtasıyla tarayıcı bilgileriniz, IP adresini, web site içi erişim log kayıtlarınız otomatik olarak; Üye Ol formunu doldurmanız, Üye Olmadan Hızlı Alışveriş formunu doldurmanız ve sepet/ ödeme aşamasında Yeni Adres Ekle formunu doldurmanız suretiyle TOPLUYOR; ürün sevkiyatı ve fatura kesmek amacıyla dijital olarak bilişim sistemine kaydetmek, fatura kesmek, sipariş formu tasniflemek, sipariş veri tabanına kaydetmek, fiziki sunucu ve bulut sunucu üzerinde saklamak, sipariş onayı/ iptali/ hazırlanması suretiyle ürün sipariş ve olası bir ihtilaf halinde ilgili mercilere aktarma, sözleşmenin ifası süreçlerinde yetkili kişi ve kurumlara aktarma ile işin niteliğine ve talep edilen/işlenmesi gereken kişisel verilerin niteliğine göre otomatik ya da otomatik olmayan yollarla veritabanı oluşturmak, liste yapmak, belge doldurmak, dilekçe yazmak, form doldurmak vb suretiyle İŞLİYORUZ.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI NEDİR?

 

Kişisel verileriniz, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, mal / hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet alış/ satış süreçlerinin yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, erişim yetkilerinin yürütülmesi ve iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.

 

 

Açık rızanızın bulunması halinde GSM numaranız ve/veya e-posta adresiniz; Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi, Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi, Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi amaçlarıyla ticari elektronik ileti göndermek suretiyle işlenmektedir.

 

KİŞİSEL VERİ İŞLEMENİN HUKUKİ SEBEBİ NEDİR?

·       Şirketimizin faaliyet alanıyla ilgili yasalarından doğan hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmemiz için veri işlemenin zorunlu olması

·       İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

·       Mevzuatlarda açıkça öngörülme

·       Hakkın tesisi, korunması ve kullanılması için veri işlemenin zorunlu olması.

·       Yukarıda belirtilen durumlarda, belirtilen kişisel verileriniz için açık rıza vermiş olmanız.

.

KVKK KAPSAMINDA SAHİP OLDUĞUNUZ HAKLARINIZ

 

Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) KVKK’nın 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (ç) ve (d) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNLEMLER

Kişisel verilerin korunması, şirketimiz için önemli bir konudur. Şirketimiz, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Şirketimiz, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

 

   Şirketimizin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Şirketimiz bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DOĞRU VE GÜNCEL OLARAK MUHAFAZA EDİLMESİ

Kişisel verilerini şirketimizle paylaşanlar, bu bilgilerin doğru olmasının ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesinin, hem 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu anlamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları haklar hem de ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinde doğacak sorumlulukların tamamen kendilerine ait olacağını, kabul ve beyan etmişlerdir.

  

    Paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz ile ilgili değişiklik ve/veya güncellemeleri aşağıda belirtilen KEP adresinden veya şirketimizin adresine fiziki posta yoluyla gerekli bildirimleri yapabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VEYA ANONİM HALE GETİRİLMESİ

İşbu Bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz; KVKK md. 7/f.1'e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve varsa Kanunların belirlediği süreler geçince; Şirketimizin Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası doğrultusunda re’sen veya talebiniz üzerine tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilerek kullanılmaya devam edilecektir.

VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Zafer Eğitim ve Öğretim Ltd. Şti.

Mersis No: 0996001492900010

Adres: Kocatepe  Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi No: 14/ Çankaya Ankara

KEP Adresi: zaferegitim@hs05.kep.tr

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.